Fie că visați la o nuntă simplă și pragmatică sau la una sofisticată, locația dă farmecul dorit. Sunt o sumedenie de întrebări la care e bine să răspundeți înainte de a începe căutările. Câteva din ele le voi enumera mai jos:
1. Ce tip de eveniment vă doriți?
În aer liber
Parțial în aer liber - > ceremonii în aer liber și party în sală / cort
Party în sală iar ceremoniile: civilă și religioasă în locații convenționale
2. În ce perioadă vă doriți nunta?
3. Câți invitați estimați că veți avea?
4. Ce tip de locație vă doriți?
Cu decor sofisticat
Simplă dar care să permită decorarea după cum visați
Cu o capacitate mare la mese dar ring de dans mic
Cu ring de dans generos și posibilitatea de a avea mese ori rotunde ori dreptunghiulare
Cu spatiu afară amenajat, unde invitații să poată sta la o poveste, iar copiii să se joace
5. Ce meniu preferați? Tradițional sau nonconformist?
Menirea acestor întrebări este să contureze tabloul în care vă imaginați nunta și astfel alegerea locației să fie mai ușoară. Vă voi da exemplul nostru :
Noi știam de la început că ne dorim nunta în luna mai- îmi doream enorm să am decorațiuni cu flori de sezon vesele și totul să fie verde în jur. Totodată plănuiam pentru buchetul de mireasă ceva simplu doar cu frezii.
Am decis împreună cu familia că nunta va fi una tradițională alternând cu detalii care să ne caracterizeze, astfel ne-am uitat după un restaurant cu decor rustic dar totuși în care să putem aduce o notă personală prin culoare și decorațiunile florale alese.
Am făcut un calcul estimativ și am aproximat că vom avea 180 -220 invitați așadar locația trebuia să poată acomoda lejer acest număr de invitați, iar pe de altă parte să aibă un ring de dans generos, noi fiind dansatori împătimiți.
La momentul la care am început căutările nu ne puneam problema de spațiu amenajat afară pentru discuții și joaca celor mici, însă am fost tare plăcut impresionați când restaurantul ales avea o teresă prietenoasă cu flori și o minicascadă, ce îmi amintea de atmosfera din Maramureșul istoric.
Având în minte faptul că invitații noștri proveneau din regiuni ale țării diferite - din Maramureș până în Vâlcea, dar aveam și prieteni străini (Mexic și Olanda) - am decis că vom opta pentru un meniu tradițional nu foarte încărcat. Atunci am învățat că e foarte important să ai un aperitiv bogat, că e foarte bine să nu aglomerezi invitații cu prea multă mâncare, însă ceea ce alegem să fie versatil astfel încât fiecare invitat să poată găsi măcar un fel pe gustul lui. Nu uitați să întrebați dacă se pot pregăti meniuri speciale pentru copii- acest lucru vă v-a scuti de ceva bănuți deoarece în general pentru copii se fac porții mai mici. Totodată nu uitați și de cei vegetarieni. Noi am făcut o listă cu cei care au intoleranțe alimentare sau un anumit regim și am comandat meniuri speciale.
Îmi place să cred că fiecare nuntă spune o poveste ce ilustrează iubirea celor doi însuraței precum și personalitatea acestora, iar în această poveste locația este cea care conturează cadrul, astfel luați-vă timp și alegeți cu sufletul locul în care vă puneți în scenă această zi minunată.
Sper ca aceste sfaturi să vă fie utile, iar pentru mai multă inspirație accesați pagina noastră nuntacrunta.ro secțiunea
Locații.
Alătură-te comunității
Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta
Blog
Instagram
Facebook
Pinterest
Urmărește-ne
Ești în căutare de inspirație? Articole, sfaturi, idei, poze și o întreagă comunitate te așteaptă. #nuntacrunta